Translate

vrijdag 8 oktober 2010

Ding 6


Archiefmedewerker in de penari.

Steeds als ik een URL van flickr wil kopiëren geeft hij een foutmelding.
Rara hoe kan dat????
Maar goed, deze foto heb ik dus gepubliceerd.
De tags bij flicr vind ik van wisselende kwaliteit. Soms krijg je treffers die als een tang op een varken slaan. Sommige tags geven echter belangrijke informatie, vaak met betrekking tot plaats en tijd.
Het verdiept de kennis omtrent de betreffende foto's.
Ik denk dat deze commentaren de inhoud van fotocollecties kunnen verrijken. Wel vind ik dat het gebruik van de mogelijkheid om commentaren te leveren meer gestimuleerd moet worden.
Met name het geheugen van oudere mensen kan een bron van informatie zijn met betrekking tot personen, lokaties en gebouwen op foto's.
Uiteraard een bron die niet geheel betrouwbaar is, maar ondersteund met andere gegevens, getuigenissen etc volgens mij een onderschatte bron.
Vaak is het geheugen ook de enige bron en dan geldt iets is altijd beter dan niets al is de betrouwbaarheid niet verifieerbaar.
In feite moet men snel zijn, iemand van bijvoorbeeld 90 die nu nog leeft kan nog een hoop informatie geven alvorens het tijdelijke etc.
Helaas zijn juist deze mensen het minst gedigitaliseerd.
Misschien een goed idee om ze een keer bijeen te brengen en een fotocommentaar /tag avondje te houden. Daarna mogen ze weer klaverjassen.

Geen opmerkingen: