Translate

woensdag 26 januari 2011

Ding 22 Mobiele toepassingen, de toekomst

Ik ken iemand die de krantenapps wel leuk vindt.

Wat mij leuk lijkt is een app die gebruik maakt van de beeldbank. Als je bijvoorbeeld een bepaalde lokatie in beeld heb, dat je dan via afbeeldingen van de beeldbank oude foto's of zelfs prenten van die lokatie kunt krijgen.
Je zou dit zelfs kunnen uitbreiden met het in beeld brengen van relevante gescande archiefstukken over de lokatie. Bijvoorbeeld charters of oude kaarten.

Je zou ook kunnen denken aan een app waarop je de archiefbank kunt raadplegen, met gedigitaliseerde archiefstukken. Als je op een bibliotheek of ander archief aan het werken bent is het wel makkelijk als je op je mobiel ook (delen van) gescande archiefstukken uit het Stadsarchief rechtsstreeks kunt raadplegen. Maar ja, zal dan niet gratis zijn.

Ook zou je kunnen denken aan een koppeling tussen archeologische sites en archieven.
Dat als je op een archeologische site bent je daar ook de relevante archiefstukken over die plek kunt raadplegen met je mobieltje, bijvoorbeeld in de vorm van oude kaarten maar ook weer prenten en geschreven bronnen.

1 opmerking:

bart3 zei

dat zijn goede suggesties archiefpaul. Wat het lastig maakt is denk ik het huidige verdienmodel. Via je mobiel moet het wel gratis zijn, anders ga je het niet gebruiken. Je zou wel een deel kunnen open zetten en mensen naar je archief proberen te trekken.